Deurvastzetter.com

Veel gestelde vragen

1. Hoe bepaalt u welke uitvoering, deurvastzetters voor deurmontage, u nodig heeft voor uw deursituatie?

Bij montage aan de binnenzijde van een naar buitendraaiende deur dient u te bepalen wat de afstand is van de onderkant van de deur tot aan de bestrating (daarbij rekening houden met eventueel aflopen van de bestrating).

Bij boven vastgestelde afstand dient u vervolgens de hoogte van de onderdorpel op te tellen en daarmee heeft u dan de slag bepaald voor de benodigde uitvoering van de deurvastzetter.

Bijvoorbeeld: afstand onderkant deur tot bestrating is 8 cm en de hoogte van de onderdorpel is 2 cm, dan heeft u dus een deurvastzetter met een totale slag van minimaal 10 cm. nodig. In dat geval zouden we dan adviseren om de ZE-120 toe te passen. Deze heeft een slag van 12 cm. Met deze uitvoering ontstaan er dan ook niet gelijk problemen als in de toekomst de bestrating onverhoopt wat zou gaan zakken.

De deurvastzetter wordt vervolgens zodanig gemonteerd dat het rubberen voetje (bij volledig ingeschoven stang) de onderdorpel niet kan raken als de deur wordt gesloten. Zorg ervoor, dat als de deur een meerpuntssluiting heeft, dat de deurvastzetter dan wat verder van de sluitzijde van de deur wordt gemonteerd.

Download keuzehulp deurvastzetters met deurmontage

2. Keuzehulp bij Dictator deuropvangers

Download keuzehulp Dictator deuropvangers

3. Keuzehulp bij Dictator deuropeningsbegrenzers

Download keuzehulp Dictator deuropeningsbegrenzers